23 december 2014

SOFIE gaat naar Israël!

Op de valreep voor de Kerst nog een (voor ons) heel vrolijk bericht: SOFIE EN DE PINGUÏNS zal volgend jaar in het Hebreeuws verschijnen.
Er is al een Italiaanse editie, over een tijdje volgt Estland (die alle tot nog toe verschenen delen kocht), en nu dus Israël.
In Italië verscheen SOFIA E I PINGUINI bij uitgeverij Il Castoro, in Estland is het uitgeverij Päike ja Pilv die de serie brengt en in Israël zal het uitgeverij Rimomim Publishing zijn die het eerste boek uitbrengt.

In ons taalgebied verschijnt de serie bij uitgeverij Querido. Sofie is, samen met haar beste vrienden Billie en Timmie, verliefd op pinguïns, en getuigde daarvan in
SOFIE EN DE PINGUÏNS (2010, Pluim van de Senaat van de Kinderjury, Winnaar van de Vlaamse Kinderjury)
SOFIE EN HET VLIEGENDE JONGETJE (2012)
SOFIE EN HET IJSBEERTJE (2013)
en SOFIE EN DE DOLFIJNEN (2014).
Eind volgend jaar zal het vijfde deel verschijnen.

 
De boeken bevatten zeer veel illustraties van Floor de Goede, ook strips van zijn hand, er zijn weetjes en er staan grappige fotostrips in Ype+Willem. We zijn met z'n vieren, en met Luciënne van der Leije, van uitgeverij Querido, die de rechten verkocht, zeer verheugd over dit volgende station van de voorzichtige wereldreis die Sofie en haar vrienden en familie maken.