16 maart 2016

NOMINATIE GOUDEN LIJST

Vandaag heeft de CPNB de nominaties voor de Prijs van de Jonge Jury 2016 én voor de Gouden Lijst 2016 bekendgemaakt. De Gouden Lijst is de prijs voor het beste jeugdboek voor jongeren tussen de twaalf en de vijftien jaar. Ik ben heel trots dat mijn vorig jaar verschenen jeugdroman OLIVER genomineerd is voor deze jaargang van de Gouden Lijst.

De Gouden Lijst kent nominaties voor het beste oorspronkelijk Nederlandse boek en voor het beste vertaalde boek. De andere Nederlandstalige genomineerden zijn:
Aline Sax voor GRENSGANGERS (Davidsfonds)
en Bart Moeyaert voor DE HEMEL (Querido).

En de vertaalde nominaties:
Alan Stratton voor DE HONDEN (Gottmer, vertaald door Annelies Jorna)
en Dan Gemeinhart met NAAR DE TOP (Lemniscaat, vertaald door Tjalling Bos).
 
OLIVER is verbonden met twee eerdere boeken, namelijk met DE DAGEN VAN DE BLUEGRASSLIEFDE (1999) en ONS DERDE LICHAAM (2006). Beide boeken werden bekroond met de Gouden Zoen, de prijs die de feitelijke voorloper van de Gouden Lijst was. Deze beide boeken werden, net als OLIVER, uitgegeven door Querido.

Vorig jaar ging de Gouden Lijst naar OVERSPOELD, het Slash-boek van Gideon Samson en Julius 't Hart en naar ONDER DE KETCHUPWOLKEN van Annabel Pritcher. De prijs wordt op de Dag van de Jonge Jury uitgereikt: 20 april.