17 maart 2016

NOMINATIE DEUTSCHE JUGENDLITERATURPREIS

Vanmiddag werden tijdens de Buchmesse van Leipzig de nominaties voor de Deutsche Jugendliteraturpreis 2016 bekendgemaakt. In vier categorieën werden steeds zes boeken genomineerd. In de categorie 'prentenboek' is de Duitse vertaling van het boek HET HONDJE DAT NINO NIET HAD, dat ik met Anton Van Hertbruggen maakte en dat Rolf Erdorf vertaalde, opgenomen. Dat is heel, heel fijn!
DER HUND DEN NINO NICHT HATTE werd uitgegeven bij Bohem Press.

In de prentenboekcategorie is ook een ander boek dat oorspronkelijk bij De Eenhoorn verscheen genomineerd, namelijk DER GOLDENE KÄFIG van Anna Castagnoli en tekenaar Carll Cneut.

DIT IS GEEN DAGBOEK van Erna Sassen werd, ook in de vertaling van Rolf Erdorf, zelfs in twee categorieën genomineerd: in 'Jugendbuch' en 'Preis der Jugendjury'.
De prijzen worden bekendgemaakt en uitgereikt tijdens de boekenbeurs van Frankfurt, in oktober.
Lees meer over de andere genoemde boeken: hier.

HET HONDJE DAT NINO NIET HAD won in Frankrijk al de Prix Sorcières en tekenaar Anton Van Hertbruggen kreeg er in Vlaanderen de Boekenpauw, in Nederland het Gouden Palet en in de Verenigde Staten een Silver Medal voor.
Het is Antons eerste boek - momenteel werken we samen aan een tweede boek, al zal het nog wel even duren voor dat verschijnt.