9 september 2014

TWEEDE AJAX KINDERJAARBOEK VERSCHENEN

Deze week is het er dan: het tweede AJAX Kinderjaarboek. Editie 2014/2015 dus. Voor dit boek mocht ik spreken met nóg meer Ajacieden dan in het deel van vorig jaar:
met
Jasper Cillessen
Joël Veltman
Davy Klaassen
Lucas Andersen
Lasse Schöne
Ricardo Kishna
Jairo Riedewald
van het eerste elftal.
Maar er was ook een lang en inspirerend interview met assistent-trainer Hennie Spijkerman (de rechterhand van Frank de Boer), een gesprek waar ik veel van leerde.
Daphne Koster praatte me, net als vorig jaar, bij over het jaar van het Ajax Vrouwenelftal.
De video-analist van Ajax, Pieter Morel, gaf een spannend kijkje achter de schermen van de wedstrijdvoorbereidingen, en ik sprak ook met twee grote aankomende talenten: Aschraf El Mahdioui en Donny van de Beek.
Tenslotte: portretten van alle Ajacieden, een voorwoord van Viktor Fischer, en natuurlijk lijstjes, vooruitblikken en wedstrijdschema's.
O, en een mooi artikel over de Ajax Foundation en over Jay-Jay die op achtjarige leeftijd volwaardig Ajax-speler werd. Van het eerste elftal.
Hoe dat kan?
Lees het in het AJAX KINDERJAARBOEK 2014/2015 - ook leuk voor niet-fans (omdat het evenzeer gaat over jong en ambitieus zijn, over teleurstelling en succes, en meer van dat soort zaken van de menselijke maat)!