24 september 2014

SUPERGUPPIE IS ALLES is verschenen

Vandaag ligt het superdikke SUPERGUPPIE-boek in de winkels, dat SUPERGUPPIE IS ALLES heet. En wat er in staat ís dan ook alles. In de bundeling zijn de eerste vier delen van de reeks bij elkaar gebracht (SUPERGUPPIE, SUPERGUPPIE KRIJGT KLEINTJES, DE GROETEN VAN SUPERGUPPIE en HOERA VOOR SUPERGUPPIE!) en er is een nog een klein vijfde deel aan toegevoegd. In totaal staan er dus 222 versjes in dit hardcover-boek, elk als vanouds van een tekening voorzien door Fleur van der Weel.

De eerste bundel verscheen in 2003 en we kregen er behalve de Woutertje Pieterse Prijs ook een Zilveren Griffel én een Vlag en Wimpel voor. Ook deel vier werd met een Zilveren Griffel bekroond. De eerste twee bundels verschenen ook in het Frans en het Duits en er werden zelfs een paar Superguppie-versjes in Estland in een tijdschrift opgenomen.
In 2005 was er dan ook nog de cd SUPERGUPPIE ZINGT waarop bekende artiesten de tot liedjes omgewerkte Superguppie-gedichten zongen.

Ik heb het schrijven van deze poëzie weleens omschreven als 'vakantie' en zo voelde het dan ook - licht, vrij en zonnig. Maar aan elke vakantie komt een eind, en dus zal het bij deze SUPERGUPPIE IS ALLES blijven. Een afsluiting dus, maar ook iets om heel trots op terug te zien: op de mooie vormgeving en illustraties van Fleur van der Weel, en het rijke uitgeefwerk van uitgeverij Querido. Hopelijk zullen er veel kinderen (en volwassenen) zijn die van de nieuwe bundel kunnen genieten - we hebben er als extraatje dus verse gedichten aan toegevoegd, maar ook een index op onderwerp en een index op titel.

NAGEKOMEN BERICHT (donderdagmiddag 25 september, 14:20 uur): door allerlei nog niet te begrijpen onvoorziene omstandigheden zijn de boeken er tóch nog niet, sterker nog - gaat het nog een week of twee duren...