29 januari 2016

SAM GAAT NAAR AMERIKA

Vandaag verstuurde uitgeverij het onderstaande persbericht, waar ik uiteraard heel blij mee ben. 

Uitgeverij Querido Kinderboeken meldt met trots dat Sam naar Amerika gaat!
 
Toen kwam Sam en De raadsels van Sam zullen beide verschijnen in Amerika. Eerdmans kocht de World-English rights. De boeken zijn geschreven door Edward van de Vendel en geïllustreerd door Philip Hopman. Sam Showed Up zal verschijnen in het najaar van 2016, in een vertaling van David Colmer.

De Sam-boeken zijn gebaseerd op een echt verhaal en vertellen over de prachtige witte berghond Sam die op een dag komt aanlopen bij een gezin in Canada.

Eerder verschenen de boeken in het Duits (Carlsen) en het Ests (Päike ja Pilv). Toen kwam Sam is tevens uitgegeven in tien van de elf officiële Zuid-Afrikaanse talen door het Zuid-Afrikaanse Department of Arts and Culture. Inmiddels is het boek er ook in de elfde taal, het Afrikaans, uitgegeven door Protea. De Franse rechten zijn verkocht aan L’école des loisirs.

In 2012 ontving Toen kwam Sam de Zilveren Griffel. Een citaat uit het juryrapport:
Toen kwam Sam is spannend, serieus en gevoelig... Van de Vendel is meesterlijk in zijn gebruik van korte, krachtige zinnen en zijn taal is helder, duidelijk en mooi. De dun belijnde zwart-witte pentekeningen van Philip Hopman sluiten hier goed bij aan.
Van de Vendel is een meesterverteller en toont met dit boek de kracht van een goed (kinder)boek. ... Het is een juweel van een verhaal dat in alle opzichten klopt. En dan te bedenken dat er ook nog een vervolg is.' - Juryrapport Zilveren Griffel