3 juni 2020

Gouden Poëziemedaille 2020

Elk tweede jaar bekronen het Poëziecentrum in Vlaanderen en CANON Cultuurcel de beste kinderpoëziebundel van de lage landen met de Gouden Poëziemedaille. Vandaag werd bekend dat de medaille van 2020 gaat naar de bundel die ik samen met tekenaar Martijn van der Linden maakte en die bij Querido uitkwam:
Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt.

Ik ben heel trots op deze mooie prijs, vooral ook omdat de andere genomineerden Bibi Dumon Tak (Laat een boodschap achter in het zand), Bette Westera (Uit elkaar), Joke van Leeuwen (Hee daar mijn twee voeten) en Maria van Donkelaar (Zo kreeg Midas ezelsoren) waren.

De medaille is de prijs van een vakjury, maar heel veel schoolgaande kinderen lezen ook diverse gedichten en kennen per graad een Poëziester toe. Ook daar viel een gedicht uit dezelfde bundel in de prijzen: Wat je moet doen als je je zorgen maakt over je beste vriend of vriendin.

Dank aan de jury en dank aan alle lezende kinderen!

Ook heel tof: bij wijze van prijs maakte Johannes Genard (zanger van School Is Cool) een prachtige song van de tekst van het gedicht 'Wat je moet doen als je moeder huilt'. De clip is van Jango Jim. Kijk en luister hieronder!