30 juni 2020

EINDE EN BEGIN ABCYOURSELF

In 2010 begon ABCyourself: een project om zeer talentvolle jonge schrijvers een platform en begeleiding te bieden. We begonnen met vier auteurs en tien jaar lang bleef de site in werking, kwamen er nieuwe auteurs bij, organiseerden we theateravonden, begonnen we onze eigen kleine leesclub en spraken met gevestigde auteurs, kwamen boeken uit en ontstonden vriendschappen -
en dat alles vierden we de afgelopen maand met de aanwezigheid van maar liefst achttien schrijvers op de site.
Vandaag, 30 juni 2020, sluiten we die maand af,
én we sluiten ABCyourself af.

Dat doen we met achttien nieuwe verhalen en gedichten, die eenmalig geïllustreerd werden door achttien bijzondere tekenaars.

Lees ze allemaal en bekijk alle tekeningen hier

Alle stukken hebben als titel 'BEGIN'.
Da's een beetje raar voor een einde. Maar dat heeft te maken met een nieuw plan, waar we nog even tijd voor nodig hebben, maar dat we in 2021 aan u voorstellen. Daarin blijft de kern van ABCyourself bestaan - het op een podium zetten en bejuichen van jonge schrijvers - maar zullen we ook het enthousiasme van allen die we via ABCyourself hebben leren kennen blijven bundelen, ten bate van de literatuur in de breedste zin van het woord (dus zowel non-fictie als fictie, zowel de 'volwassen' literatuur als die voor kinderen, zowel poëzie als proza).

Rest mij allereerst alle schrijvers te bedanken die langere tijd voor ons schreven:Iduna Paalman, Maxim Roozen, Steef van Gorkum, Mathijs Meinema, Roelof ten Napel, Harm Hendrik ten Napel, Djoeke Ardon, Wessel Sandtke, Martin Rombouts, Harlynn Bouma, Robin van Ommen, Pieter de Wit, Sadaf Soloukey, Chagajeg Soloukey, Simon Vermeulen, Pim Lammers, Jelte van der Heide, Marlies Smeenge, Gina Miroula, David den Hartog, Willemijn Kranendonk, Isa Altink, Joca van der Horst, Lotte Kok, Thijs Joores, Francis Nagy, Sonja Buljevac en Thom Wijenberg.
Maar ook Jean-Christophe Boele van Hensbroek die ons in de eerste jaren bijstond, Nick Rutte en Huub van der Wart, die verantwoordelijk waren voor de site,
en vooral Marieke Verhoeven die zoveel avonden en plannen heeft helpen vormgeven.

Tot ziens allemaal en bedankt voor het meelezen-
en over een paar maanden hoort u meer!


PS: De site blijft nog een jaar online, maar er zullen geen nieuwe verhalen meer gepubliceerd worden.