1 november 2015

ABCYOURSELF BESTAAT VIJF JAAR!

En we zijn - één maand lang - groen!
In de novembermaand van 2015 vieren we dat ABCyourself, het project voor jonge, zeer getalenteerde schrijvers, vijf jaar bestaat. Ik heb dat in 2010 op mogen zetten en sindsdien zijn er achttien schrijvers die minstens een jaar meegeschreven hebben. Zestien daarvan staan nu weer even bij elkaar op de site. Normaal gesproken zijn dat er zes, zeven of acht, maar vanwege het jubileum hebben we deze maand een dubbele bezetting.
Het project is inmiddels uitgegroeid tot méér dan de site. Er is nu ook eens per jaar een theateravond, er zijn speciale workshops, er zijn zomergasten en er is het belangrijkste onderdeel: de (indien gewenst) persoonlijke begeleiding buiten de site om. En... we gaan nog even door. In januari start het zesde jaar, en dat vieren we tegen die tijd dan weer met een grote theateravond in de OBA in Amsterdam, waar jullie nog van horen.
Ik wil hierbij uitgeverij Lemniscaat bedanken, die het project vanaf het begin mee ondersteund heeft, vormgever Nick Rutte, sitebouwer en -beheerder Huub van der Wart, de geweldige projectmedewerker (zij doet onder andere alle ABCyourselftheateravonden) Marieke Verhoeven, en alle ABCyourselvers:
Iduna Paalman, Maxim Roozen, Steef van Gorkum, Mathijs Meinema, Djoeke Ardon, Harm Hendrik ten Napel, Wessel Sandtke, Roelof ten Napel, Simon Vermeulen, Pieter de Wit, Harlynn Bouma, Martin Rombouts, Sadaf Soloukey, Chagejeg Soloukey, Robin van Ommen, Pim Lammers, Gina Hakkert en Marlies Smeenge.