23 maart 2013

ER IS WEER PLEK OP ABCYOURSELF.NL

Op de website van Edwards project voor het begeleiden van jonge schrijftalenten (www.abcyourself.nl) is binnenkort weer plaats voor nieuwe aanmelders. Hieronder het volledige bericht!


ABCYOURSELF HEEFT WEER PLAATS VOOR NIEUWE TALENTEN!
Komende zomer kunnen er een of twee nieuwe schrijftalenten beginnen op abcyourself.nl. We zoeken geïnteresseerden tussen 17 en 23 jaar die een méér dan grote wens hebben om schrijver te worden, die al veel schrijven en die denken dat ze een jaarlang meerdere keren per week een kort stuk schrijven aankunnen.

De aanmeldmail kan naar edwardvandevendel@chello.nl, met:
je persoonlijke gegevens (naam, leeftijd, studie en een klein persoonlijk stukje over wat je behalve schrijven nog meer interesseert en over bijvoorbeeld je favoriete schrijvers of boeken)
en stuur een vier of vijf korte stukjes mee, die zo origineel, fris en spits mogelijk geschreven zijn. Dat mag documentair zijn, column-achtig, een kort verhaal in afleveringen, journalistiek, dagboek-achtig... Het gaat vooral om originaliteit en stijl. Let wel: stuur géén gedichten in, dit project gaat echt over proza.
De aanmeldingen moeten VOOR 15 MEI 2013 binnen zijn.

Let op:
- Het abcyourself-project is in eerste instantie gericht op het begeleiden van je schrijven online. Je bespreekt de stukken een paar keer per jaar en krijgt suggesties voor verbetering. Eventueel kun je naar een boek toewerken, maar dit is geen automatisch onderdeel van het project. Dat hangt af van de mogelijkheden van de uitgeverij, van je talent en doorzettingsvermogen en van de vraag of je stukken ook kunnen werken als boek.
- De aanmeldingen worden beoordeeld door Edward van de Vendel, door iemand van uitgeverij Lemniscaat en door de al publicerende abcyourself-schrijvers.
- Heb je al eerder ingestuurd? Dan kun je opnieuw meedoen. Stuur in dat geval nieuwe stukken op.
- Je hoort iets ná 1 juni 2013. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan er ook een tweede ronde komen, waarin we eventueel via een gesprek nader kennis met je willen maken.
- Dank je wel alvast voor het meedoen!