30 juli 2021

Rekenen voor je leven is er!

Het heeft een paar jaar geduurd, maar eindelijk is dan het boek verschenen dat ik samen met Ionica Smeets schreef en waar Floor de Goede tekeningen en strips voor maakte: Rekenen voor je leven. Dit is de tekst die achterop het boek staat: 

Wat gebeurt er als een klas de saaie sommen mag vervangen door rekenlessen die met hun eigen leven te maken hebben?

Groep zeven van de Rover Hoepsika-school komt in opstand tegen het saaie rekenboek. De klas sluit een contract met hun juf en meester: dit jaar gaan ze rekenen met vragen die wél belangrijk zijn voor hun leven. Iedereen moet één vraag verzinnen, elke week wordt één vraag behandeld. Dat kunnen vragen zijn als Hoe word je rijk? Hoe win je alle spelletjes? Maar ook: Als je alle tranen die je in je leven opspaart, kun je er dan van in bad?

Ik schreef de 22 verhalen over de kinderen, die elk uitmonden in een vraag. Ionica schreef het antwoord op de rekenvraag en Floor illustreerde zowel de verhalen als de rekenstrips. 

Het is een flink boek geworden, het heeft 276 pagina's en is voor alle kinderen en volwassenen, maar misschien vooral die boven de 9 à 10 jaar. Het werd heel mooi uitgegeven door Nieuwezijds en de prachtige vormgeving is van Roald Triebels. Koop dit boek bij je lokale boekhandel, of bestel het hier.