2 april 2020

Eervolle vermeldingen Grote Poëzieprijs

Onlangs werd de Grote Poëzieprijs 2020 uitgereikt. De genomineerden waren Ellen Deckwitz (Hogere natuurkunde), Asha Karami (Godface), Vrouwkje Tuinman (Lijfrente), Peter Verhelst (Zon) en marwin vos (het leven van sterren). De prijs ging naar de bundel van Vrouwkje Tuinman.

Bij die bekendmaking werd ook het juryrapport gepubliceerd - en bij het nalezen daarvan bleek dat er twee eervolle vermeldingen zijn, namelijk voor de bundel De grom uit de hond halen van Iduna Paalman, en voor mijn bundel (met tekeningen van Martijn van der Linden, Querido 2019) Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt. Uit het juryrapport:

'[...] willen we twee bundels een eervolle vermelding geven. Over De grom uit de hond halen van Iduna Paalman praatten we uitgebreid: een knap geconstrueerde bundel met een indrukwekkende stuwkracht. Ook bij Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt van Edward van de Vendel bleven we lang staan. Het mooiste gedicht dat we lazen, staat misschien wel in dit boek.'

Dat is een heel fijn bericht. Dank jullie wel, juryleden!