2 december 2019

Nieuw: SONGFESTIVALENCYCLOPEDIE

Volgend jaar is het vijf jaar geleden dat ik een van de oprichters mocht zijn van www.eurostory.nl, een online magazine dat literatuur, verhalen en het Eurovisie Songfestival combineert. Bovendien won Nederland dit jaar met Duncan Laurence, waardoor het festival in Rotterdam - de stad waar ik woon - wordt georganiseerd.

Die gegevens brachten een vraag voort: een kinderboek over het Eurovisie Songfestival. Samen met mijn Eurostory-collega's Jelmer Soes en Dave Boomkens schrijf ik nu dus aan een encyclopedie-achtig, lekker dik boek waarin alle jaren, alle liedjes en alle verhalen terug te vinden zijn.
Per editie (het festival is volgend jaar 65 jaar oud!) lees je een stuk over de winnaar, een stuk over de Nederlandse inzending, een stuk over 'de grappigste zin' die dat jaar gezongen werd, een lijstje met alle namen en punten, aangevuld met de bijzonderste verhalen die er over dat jaar te vertellen zijn. Een echt blader- en struinboek, met veel prachtige foto's, die je nog niet vaak zag.
En een voorwoord van Cornald Maas!

Het boek richt zich op kinderen, maar kan evengoed door volwassenen gelezen worden. Het wordt uitgegeven door Querido, het omslag is van Roald Triebels en de verschijning zal groot gepresenteerd worden op een theateravond in april - maar daar horen jullie nog over.