28 juli 2016

NIEUW BOEK MET DE SCHUBERTS

Vorig jaar kwam OPVROLIJKVOGELTJE uit, mijn eerste samenwerking met Ingrid & Dieter Schubert, die al zoveel moois toevoegden aan de Nederlandse kinderboekenwereld.
Dit jaar start bij uitgeverij Querido Tijgerlezen: een serie eerste leesboeken, die vooral inhaken op leesplezier, zodat leren lezen Gelukkig Leren Lezen wordt (wat trouwens door onderzoek bevestigd wordt!).

WIJ ZIJN TIJGERS! - mijn nieuwe samenwerking met de Schuberts - is een van de eerste titels: een prentenboek waarbij de tekst kort is en veel herhalingen bevat, zodat kinderen die in letters geïnteresseerd zijn door het herhaald voorlezen bepaalde woorden gaan herkennen. De Tijgerlees-boeken zijn ofwel spannend ofwel grappig, kunnen voorgelezen en zelf gelezen worden, zijn niet rigide op leesniveau ingedeeld en worden door bekende tekenaars en schrijvers gemaakt. Meer info (vanaf september) op: www.tijgerlezen.nl.
Ook op mijn eigen blog, hier dus, zult u te zijner tijd meer info kunnen lezen over deze serie, die in oktober uitkomt (althans: de eerste zes boeken) en nieuw werk bevat van bijvoorbeeld Simon van der Geest, Kate DiCamillo en Ulf Stark. Het logo van de serie werd ontworpen door Floor de Goede.  

In oktober komt het dus uit: WIJ ZIJN TIJGERS! Ik ben heel ingenomen met de vrolijke getekende dialoog tussen Max, Tex en Wokkeltje: een stokstaartje, een dikdik en een olifantspitsmuis. Dank, wederom, aan de Schuberts.