13 april 2013

HET GROTE RIJKSMUSEUM VOORLEESBOEK

Vandaag is de officiĆ«le heropening van het Rijksmuseum in Amsterdam. Het museum werd tien jaar lang verbouwd, maar nu kan iedereen weer de ongelooflijk mooie collectie zien.

Ter gelegenheid van de heropening werd aan 25 kinderboekenschrijvers gevraagd om bij een van de schilderijen een voorleesverhaal te schrijven.  Imme Dros, Francine Oomen, Jan Paul Schutten, Bibi Dumon Tak, Marjolijn Hof, Vivian den Hollander, Harmen van Straaten, Sjoerd Kuyper, Hans Hagen, Kaat Vrancken, Joke van Leeuwen, Jacques Vriens, Marion van de Coolwijk, Daan Remmerts de Vries, Rindert Kromhout, Thijs Goverde, Koos Meinderts, Mirjam Oldenhave, Sylvia Vanden Heede, Fred Diks, Joke Reijnders, Pieter Feller, Arend van Dam, Ted van Lieshout werkten mee - en ik mocht ook een verhaal schrijven. In mijn geval is dat HET LAAGSTE LAATJE geworden, bij het doek MORGENRIT LANGS HET STRAND van Anton Mauve.

Het boek is vanaf deze week te koop en werd uitgegeven bij uitgeverij Rubinstein. De mooie omslagillustratie van HET GROTE RIJKSMUSEUM VOORLEESBOEK is van Charlotte Dematons.