5 februari 2013

YPE en FLOOR en SOFIE

In 2010 verscheen het boek SOFIE EN DE PINGU√ŹNS, waarvoor Edward de tekst schreef, Floor de Goede de tekeningen maakte en Ype + Willem de fotostrips leverden. Dit boek eindigde bij de laatste vijf bij de Nederlandse Kinderjury, het kreeg de toen net ingestelde Pluim van de Senaat van de Kinderjury en won de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. In 2012 verscheen deel twee: SOFIE EN HET VLIEGENDE JONGETJE. Vanaf 6 maart kan er door kinderen voor dit boek gestemd worden, dit keer voor de Kinderjuryprijs van 2013.
Maar beide Sofie-boeken waren slechts het begin van een Sofie-serie. Zoals op de Sofie-hyves al aangekondigd, komt er in augustus 2013 een derde deel. De titel zal zijn: SOFIE EN HET IJSBEERTJE. Het omslag is binnenkort bekend.
Ook voor dit boek zijn de tekeningen weer van Floor en de fotostrips weer van Ype + Willem. Voor volwassenen maken beiden al jaren dagelijkse strips op hun eigen site, en Floor publiceerde onlangs de magnifieke graphic novel DANSEN OP DE VULKAAN. Klik hier voor Floors site en hier voor die van Ype, waarbij de strip over papier versus e-book (van dinsdag 5 februari) vanaf deze plek om voor de hand liggende redenen alleen maar extra toegejuicht kan worden.