7 oktober 2017

WHITE RAVEN VOOR HAYO

Elk jaar selecteert de Internationale Jugendbibliotheek zo'n 200 boeken van over de hele wereld die zij de moeite waard vinden om aan een groot publiek te tonen. Deze boeken worden onderscheiden met een White Raven en via een catalogus onder de aandacht gebracht, en via een expositie op zowel de boekenbeurs van Frankfurt in het najaar als die van Bologna in het voorjaar.

Eerder werd al een White Raven toegekend aan HALLO, het prentenboek dat ik samen met Fleur van der Weel maakte, en aan PUP EN KIT, een eerste leesboek, destijds getekend door Geert Vervaeke en van nieuwe tekeningen voorzien in het voor jaar van 2018 door Floor de Goede.
Maar zojuist is bekendgemaakt dat Mattias De Leeuw en ik ook voor ons boek HET TELBOEK VAN PRINS HAYO DE GELUKKIGE een White Raven toegekend kregen. Dat is heel fijn nieuws! Dank aan de Internationale Jugendbibliothek! Ons telboek werd uitgegeven door De Eenhoorn.

Andere Nederlandse, Friese en Vlaamse boeken waaraan een White Raven werd toegekend zijn o.a. NAAR HET NOORDEN van Koos Meinderts, HOE TORTOT ZIJN VISSENHART VERLOOR van Benny Lindelauf en Ludwig Volbeda,  ARME RIJK van Bette Westera en Sylvia Weve, DE APPEL VAN MAGRITTE van Klaas Verplancke, DE RING VAN KONING SALOMO van Lida Dijkstra, TANGRAMKAT van Maranke Rinck en Martijn van der Linden en WÊS NET BANG van Hanneke de Jong.