12 februari 2014

DE AVOND VAN DE STRUIKELENDE LIEFDE - met RAOUL DE JONG!

Wat? DE AVOND VAN DE STRUIKELENDE LIEFDE
(met 11 geweldige jonge schrijvers, met de band TANGARINE, met Wytske Versteeg en met Raoul de Jong!)
Wanneer? donderdagavond 13 februari
Waar? Theater van de OBA (Openbare Bibliotheek, Oosterdokskade 143, Amsterdam)
Hoe laat? 20:00 uur tot ongeveer 21:45 uur, inloop vanaf 19:30.
Entree? Gratis
Aanmelden? Mailtje naar info@bureauverhoeven.nl,
of via Facebook.

 Wat gebeurt er op die avond?
1. Ik presenteer jullie alle elf jonge schrijvers van het ABCYourselfproject. (Mathijs Meinema, Iduna Paalman, Steef van Gorkum, Wessel Sandtke, Harm Hendrik ten Napel, Djoeke Ardon, Roelof ten Napel, Simon Vermeulen, Martin Rombouts, Harlynn Bouma en Pieter de Wit)
Zij lezen elk een grappig, droevig, spits, ontroerend of boos stuk voor dat zij schreven over De Struikelende Liefde (het is tenslotte de avond vóór de dag van de Zoevende Liefde: Valentijnsdag).

2. TANGARINE treedt op! (Ja, die, en ze zijn ook de huisband van De Wereld Draait Door).

3. De schrijftalenten werken - als alles lukt - toe naar een boek. Er verschenen er al vijf, en op deze avond verschijnt de zesde: LIEFDE & ANDER ONBEHOORLIJK GEDRAG, van Mathijs Meinema. Ook besteden we aandacht aan het een jaar geleden verschenen boek van Harm Hendrik ten Napel, ZE VRAAGT: IS DIT JE KAMER.


4. Er zal bemoediging zijn! Een bekende schrijver vertelt over zijn of haar weg in de literatuur en juicht de talenten toe. Bij een vorige avond was dat Ernest van der Kwast, nu is dat Wystke Versteeg, die met haar roman BOY onlangs de BNG Bank Literatuurpijs (voor jonge literatuur van jonge schrijvers) won.

5. Er zullen nóg een paar verrassingen zijn, die we - omdat het verrassingen zijn - hier nog niet bekend kunnen maken. Maar wat we hierbij al wel kunnen melden is dat schrijver RAOUL DE JONG (zie foto, bekend van o.a. HET LEVEN IS VERSCHRIKKULUK en DE GROOTSHEID VAN HET AL) het eerste exemplaar van Mathijs' boek (zie punt 3) zal uitreiken en Mathijs zal toespreken.

Kom dus, we beloven dat het een vurige, vrolijke en ronduit heerlijke avond zal zijn.

O, en de boeken zijn die avond ook nog voor een onbehoorlijk lage, maar toch liefdevolle prijs te verkrijgen. (9,95!)

DE AVOND VAN DE STRUIKELENDE LIEFDE wordt georganiseerd door Uitgeverij Lemniscaat, en namens haar door Marieke Verhoeven.