8 februari 2014

DE AVOND VAN DE STRUIKELENDE LIEFDE - MET: WYTSKE VERSTEEG!

Wat? DE AVOND VAN DE STRUIKELENDE LIEFDE
Wanneer? donderdagavond 13 februari
Waar? Theater van de OBA (Openbare Bibliotheek, Oosterdokskade 143, Amsterdam)
Hoe laat? 20:00 uur tot ongeveer 21:45 uur, inloop vanaf 19:30.
Entree? Gratis
Aanmelden? Mailtje naar info@bureauverhoeven.nl,
of via Facebook.

Wat gebeurt er op die avond?
1.
Ik presenteer jullie alle elf jonge schrijvers van het ABCYourselfproject. (Mathijs Meinema, Iduna Paalman, Steef van Gorkum, Wessel Sandtke, Harm Hendrik ten Napel, Djoeke Ardon, Roelof ten Napel, Simon Vermeulen, Martin Rombouts, Harlynn Bouma en Pieter de Wit)
Zij lezen elk een grappig, droevig, spits, ontroerend of boos stuk voor dat zij schreven over De Struikelende Liefde (het is tenslotte de avond vóór de dag van de Zoevende Liefde: Valentijnsdag).

2.
Tangarine treedt op! (Ja, die, en ze zijn ook de huisband van De Wereld Draait Door).

3.
De schrijftalenten werken - als alles lukt - toe naar een boek. Er verschenen er al vijf, en op deze avond verschijnt de zesde: LIEFDE & ANDER ONBEHOORLIJK GEDRAG, van Mathijs Meinema. Ook besteden we aandacht aan het een jaar geleden verschenen boek van Harm Hendrik ten Napel, ZE VRAAGT: IS DIT JE KAMER.

4.
Er zullen verrassingen zijn: filmpjes, gasten, we kunnen er niet veel meer over zeggen want anders is de verrassing weg. (Maar hou de komende dagen Facebook in de gaten!)
Maar bij de vorige ABCYourself-avonden waren er bijvoorbeeld filmpjes van Ingmar Heytze, John Green, Arjen Lubach, Bert Wagendorp - we zullen een paar van die filmpjes deze week nog op Facebook zetten.

5.
Er zal bemoediging zijn! Een bekende schrijver vertelt over zijn of haar weg in de literatuur en juicht de talenten toe. Bij een vorige avond was dat Ernest van der Kwast, nu maken we bekend dat de kersverse winnares van de BNG Bank Literatuurprijs (voor jonge literatuur van jonge schrijvers) dat zal doen: Wystke Versteeg, bekend van o.a. haar roman BOY.

Kom dus, we beloven dat het een vurige, vrolijke en veelbelovende avond zal zijn.
O, en de boeken
 zijn die avond
ook nog voor een onbehoorlijk lage,
maar toch liefdevolle prijs te verkrijgen. (9,95!)

DE AVOND VAN DE STRUIKELENDE LIEFDE  wordt georganiseerd door Uitgeverij Lemniscaat, en namens haar door Marieke Verhoeven.