11 juni 2019

GLOEI en twee vragen

Een van de wervelendste - en belangrijkste - ontwikkelingen van deze jaren is de veel bredere aandacht onder jongeren voor diversiteit in gender en seksualiteit. Er is nog veel te winnen, maar het is zo spannend om te zien dat er meer aandacht, meer betrokkenheid, meer nieuwsgierigheid en minder vanzelfsprekendheid is.
Het project waar ik deze zomer en herfst aan werk is geïnspireerd op dit stralende avontuur. Ik ben bezig met een interviewboek onder de titel Gloei. Voor dit boek (dat bij uitgeverij Querido zal verschijnen) houd ik uitgebreide gesprekken met jongeren. Het gaat om m/v/x-jongeren tussen de 15 en 22 jaar oud, met een LGBTQIA+-achtergrond.

Mocht jou dit ook aanspreken, dan heb ik twee vragen:

1.
Ten eerste heb ik een beetje transcriptie-hulp nodig. Oftewel: het uittypen van de interviewbandjes. Ik neem de ongeveer twee uur durende gesprekken op (om nauwkeurig te kunnen zijn), en die moeten in word omgezet worden. Dat red ik niet alleen. Zijn er mensen die me daar bij zouden kunnen helpen, en die een interview letterlijk willen uittypen? Per gesprek is er een (ik geef toe: zeer kleine) vergoeding van 25 euro beschikbaar.

Update: ik heb inmiddels al wat hulp-aanbod, maar mocht je toch een gesprek kunnen uittypen voor me, dan is dat erg fijn!

2.
Ten tweede: ken je iemand die ik zou moeten interviewen? Let wel: de geïnterviewde beslist zelf of dat anoniem is of niet. Het kan dus volledig onherkenbaar.
Het gaat om jongeren:
- tussen de 15-22
- die een bijzonder verhaal hebben
- en zich ergens in het queer spectrum bevinden. Ik zoek met name naar jongeren vanuit een andere culturele achtergrond, jongeren die zich panseksueel noemen, of non-binair, of fluïde, of aseksueel, of intersekse persoon zijn, jongeren die activistisch zijn of juist helemaal niet.

Stuur me, als je me wilt helpen, een mail op e.vendel [at] chello.nl, of evt een DM op Twitter, Instagram of Facebook.  

Update: ook hiervoor heb ik een aantal suggesties gekregen - dank! Ik zoek vooral nog jongeren die om de een of andere reden niet uit de kast kunnen of durven komen, en dan met name meisjes of transmeisjes. Ook ben ik nog op zoek naar een intersekse persoon.

In elk geval: heel veel dank aan degenen die ik al sprak, ik hoop dat ik jullie verhalen recht zal doen!