2 september 2018

KOM ERBIJ! - Kinderen voor Kinderenliedje NU uit

De droom begon al bij de allereerste platen van Kinderen voor Kinderen, nu negenendertig jaar geleden: ooit een liedje voor dit koor schrijven. En nu, in 2018, is het dus werkelijkheid geworden. Elk jaar wordt de nieuwe plaat van het KvK-koor genoemd naar het thema van de kinderboekenweek, en elk jaar wordt een kinderboekenschrijver gevraagd om de tekst te maken van het titellied. Dit jaar viel mij die eer te beurt.
Samen met Tjeerd Oosterhuis (ja, die beroemde!) mocht ik werken aan de song 'Kom erbij'. Het werd een heel vrolijke melodie, met referenties aan de swingbeat uit de jaren negentig. De zin 'Jij bent voor Ajax, best wel raar' moet natuurlijk vanwege deze boeken als een grapje opgevat worden, en ik ben heel blij dat ik twee kinderboekreferenties in de tekst kon smokkelen.
Veel dank dus aan de CPNB, aan de mensen van Kinderen voor Kinderen en aan Tjeerd voor de heel fijne samenwerking. Het liedje wordt live uitgevoerd op het kinderboekenbal (2 oktober 2018), maar nu is het al te beluisteren en te bekijken - kijk: