25 maart 2015

Wisseling van omslag

Er was een prachtig (vond ik) omslag van het boek dat ik met Roy Looman maakte en dat 14 april bij uitgeverij Querido uitkomt, HET KANKERKAMPIOENSCHAP VOOR JUNIOREN. Maar we vergisten ons, denk ik, want boekhandelaren gaven duidelijk aan dat ze een foto-omslag beter vonden passen. Er is dus besloten een nieuw omslag te laten maken, wel weer door meesterdesigner Roald Triebels, en hierbij het resultaat.
Hopelijk vinden de boekwinkels dit beter en hopelijk willen ze alsnog een iets hoger stapeltje boeken inslaan. We hebben naar ze geluisterd!

(En: 14 april komt het boek dus uit. Het is volledig gebaseerd op alle gesprekken die ik met Roy (20) had, die vertelde over hoe het is om als 15-jarige kanker te krijgen, dat te overleven, en vooral: hoe het dagelijks leven ook gewoon doorgaat, met alle vrolijkheid en grappen, en met alle vriendschappen en familiebanden. Morgenavond, 26 maart, wordt het 'nulde exemplaar' alvast geveild op het jaarlijkse KiKa-gala. De opbrengst is dan uiteraard voor KiKa.)