27 augustus 2012

Vier nieuwe vertalingen

In Taiwan is dit jaar de Taiwanese versie uitgekomen van het prentenboek van Alain Verster waar Edward de tekst voor maakte: DE DUIF DIE NIET KON DUIKEN. Dat gebeurde bij Reader Publishing Company en de vertaling is van Minya Lin. Maar vandaag werd bekend dat het boek ook in China zelf zal verschijnen - bij Petrel Publishing House in Zhengzhou. En dat dit niet alleen geldt voor DE DUIF DIE NIET KON DUIKEN, maar ook voor WELTERUSTEN IEDEREEN, het boek dat Edward maakte met Sebastiaan Van Doninck en voor Carll Cneuts prachtige prentenboek op Edwards tekst: EEN MILJOEN VLINDERS.
Daarnaast kocht Denemarken (Turbine Forlag) ook nog eens de rechten voor de Deense uitgave van DE DUIF DIE NIET KON DUIKEN!     

20 augustus 2012

Omslag DERTIEN RENNENDE HERTJES bekend

Over een paar weken verschijnt het boek. DERTIEN RENNENDE HERTJES, Edwards beeldroman voor kinderen van acht jaar en ouder, vol met vrolijke, spannende, kleurrijke tekeningen van Mattias De Leeuw. Dit is het eerste boek dat Edward en Mattias samen maken. Meteen in het voorjaar van 2013 is het volgende er al: MIJN FIJNE GELUIDENBOEKJE, een versjesprentenboek voor kleuters. Maar dit boek is dus een breed verhaal, over Maantje die op een dag dertien kleine hertjes ziet.
Het boek verschijnt bij uitgeverij De Eenhoorn en het omslagontwerp is van Dries Desseyn.

15 augustus 2012

MANUSCRIPTA en het kinderboekenweekprentenboek

Op zaterdag en zondag 1 en 2 september wordt MANUSCRIPTA weer georganiseerd, in Amsterdam: de jaarlijkse opening van het nieuwe boekenseizoen. Op zondagochtend van 11:30 tot 12:15 is er een programma rond de kinderboekenweek. Het kinderboekenweekgeschenk van Tosca Menten en Elly Hees wordt gepresenteerd en ook het prentenboek dat Edward samen met Fleur van der Weel mocht maken ('HALLO') ziet dan het licht. Wie wil komen kijken, kán komen kijken. Het hele programma is na te lezen op www.manuscripta.nl.

1 augustus 2012

LesePeter voor DE DUIF

In Duitsland wordt door de Arbeitsgemeinschaft Jugendliteratur und Medien van de GEW (Gewerkschaft Erziehung und Wissenschaft) elke maand een boek met de LesePeter bekroond. Elke maand is dat een boek uit een andere categorie. In mei 2008 kreeg de Duitse vertaling van WAT RIJMT ER OP PUREE? de prijs, nu is het DE DUIF DIE NIET KON DUIKEN (In het Duits DER TAUBE DIE SICH NICHT TRAUTE) die de titel krijgt. Dat is het boek van Alain Verster waar Edward de tekst voor schreef. De vertaling was van Rolf Erdorf en het boek werd uitgegeven door Gerstenberg Verlag.

Overigens, ander (klein) nieuws: deze week kwam er een herdruk van TOEN KWAM SAM binnen. Het boek heeft nu zijn vierde druk.